АУКЦИЈА УСКРШЊИХ ЈАЈА У ОПШТИНИ – ПРИХОД ЗА ЖЕНЕ ЖРТВЕ НАСИЉА

У сусрет ускршњим празницима Градска општина Стари град у сарадњи са Удружењем жртава насиља “Ха’јр” организовала је данас аукцију ускршњих јаја, а новац прикупљен овом приликом намењен је женама и деци жртвама насиља за реализацију програмских активности.

Чланице Удружења “Ха’јр” осликале су и украсиле дрвена јаја и одредиле почетну цену од 5.000 динара, а око куповине су се надметале бројне фирме и појединци. На данашњој аукцији прикупљено је укупно 121.500 динара.

– Средства која смо скупили искористићемо за наше активности, али и за куповину свега онога што је потребно деци од школског прибора, књига до правне и здравствене помоћи за све наше чланове. Удружење “Ха’јр” има сарадњу са свим верским заједницама и поводом великих празника организује сличне акције како би прикупили средства за нормалан живот жена и деце жртава насиља – каже Хајрија Рамадани, председница Удружења жртава насиља “Ха’јр”.

Тијана Вучетић, чланица удружења, каже да се са својом ћерком одазива позивима свих акција које имају хуманитарни карактер, јер из искуства зна колико је свака врста материјалне помоћи добродошла свима који су се суочили са овим проблемом.

– Када се нађете у оваквој ситуацији недостатак новца јесте велики проблем са којим се суочавате, али подједнако нам је важна и пажња медија без чије подршке не бисмо могли да скренемо пажњу јавности на породично насиље које је један од великих проблема нашег друштва – каже Тијана.

Аукцији је присуствовао и амбасадор Палестине у Србији Мохамед К. М. Набхан.