“ОЧИСТИМО СРБИЈУ“ НА СТАРОМ ГРАДУ

Испред СРПЦ „ Милан Гале Мушкатировић“ на Дорћолу, акцијом „ Очистимо Србију“ коју је покренуло

Министа рство за зажтиту животне средине и просторног планирања, данас је на општини Стари град обележен 5. jун – светски Дан заштите животне средине.

– Акција „ Очистимо Србију“ одржава се данас широм наше земље, па смо се заједно овде окупили, драги суграђани, ученици и студенти, да дамо свој допринос. Поручила бих свима да воде рачуна о својој животној околини, рекла је Мирјана Божидаревић, председница Општине Стари град.

Координатор акције и члан Општинског већа Ристо Рацо поручио је „да ће данашња акција бити почетак великог чишћења у читавој Србији. Окупили смо се да дамо подршку акцији коју је покренуло Министратсво за заштиту животне средине, да очистимо можда најлепши део наше општине“.

У акцији су учествовали ученици ОШ „Браћа Барух“ и „ Михајло Петровић Алас“, Ваздухопловне академије, ученици приватне Средње школе за економију, право и администрацију, студенти Биолошког факултета, Црвени крст „Стари град“, као и чланови Општинског већа, Милан Мајсторовић, Марко Бастаћ, Зоран Млађеновић, заменик серетара СО Жарко Анђелковић и начелник Општинске управе Дејан Ковачевић. Општинарима се прикључио и тим лекара ДЗ „Стари град“ на челу са директором Љубишом Перишићем.

Запослени из Про кредит банке су за ову прилику носили црвене мајце са поруком „За здравију природу у нашем комшилуку“. Подршку акцији дали су Рикен (Recan ) фонд за повраћај и рециклажу лименки који је организовао игру „ Кош за чист град“ у којој су се деца такмичила у убацивању лименки у кош и Прокредит банка која је делила мајице и рукавице. На општинском штанду учесници акције добили су рукавице и пластичне кесе за отпад па су прионули на чишћење Дунавског кеја. У акцији је учествовао и велики број грађана.