„ОЧИСТИМО СРБИЈУ“ КОД ТЕНИСКИХ ТЕРЕНА СРПЦ „ МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ“

Aкцијa „ Очистимо Србију“ на општини Стари град започеће у суботу 5. јуна у 11.30 часова испред СРПЦ „ Милан Гале Мушкатировић“. Осим Савета за екологију Старог града, у акцији ће бити укључена и јавно – комунална предузећа: „Београд воде“,„ Зеленило – Београд“, „ Градска чистоћа“, Лучка капетанија, Речна полиција, Црвени крст Стари град, Комунална инспекција ГО Стари град , „Прокредит банка а. д“, а очекује се и велики одзив наших суграђана.

– Позивамо све грађане да се придруже овој акцији у којој ће бити подељено 1000 рукавица и 5 000 еколошких кеса – каже Ристо Рацо, члан Општинског већа ГО Стари град и координатор акције „ Очистимо Србију“, који је додао да је уклоњено већ 10 мини депонија на територији општине.

Осим учешћа комуналних предузећа у акцији ће учествовати и ученици основних и средњих школа са Старог града, чланови Друштва за помоћ особама ометеним у развоју.

– Циљ акције јесте да анимирамо грађане да схвате значај очувања своје животне средине, да чистим улицама , чистим улазима по зградама, садњом дрвећа и цвећа улепшаjу и сачувају наш град. Такође, ово је добра прилика јер је успостављен добар контакт са надлежним институција који ће се наставити и када се акција „ Очистимо Србију“ -завршио је Ристо Рацо.

Грађани који желе да се прикључе акцији неком сугестијом, идејом или самим учешћем могу постали мејл на адресу: rraco@starigrad.org.rs