OБНОВА ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

Општина Стари град заједно са Скупштином града обнaвља ОШ „Вук Караџић“. Општина је за ову школу определила 20.000.000 динара, и то за комплетну санацију мале школе 10.000.000 динара, а за реконструкцију ораде 10.000.000. Град за ову школу планира да издвоји 30.000.000 динара. Основна школа „Вук Караџић“ је споменик културе и у њој се некада налазила Палилулска основна школа.
– Издвајањем новца за обнављање школских објеката настављамо политику града чији је циљ да све школе достигну европски стандард. Новац који је општина Стари град издвојила намењен је за архитектонско грађевинске радове, водовод и канализацију, електро и машинске радове. За санацију мале школе тендер је завршен, док је за реконструкцију ограде расписан тендер за ивођење радова – рекла је Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, нагласивши да ће општина у будућности помоћи овој школи и у другим пројектима.

У организацији стонотениског клуба „Стари град“
бесплатни часови стоног тениса

У организацији стонотениског клуба „Стари град“ у ОШ „Стари град“ и у ОШ „Скадарлија“ од ове школске године организована је школа стоног тениса за све заинтересоване ученике. Бесплатне часове стоног тениса омогућила је општина Стари град, која је поред све неопходне опреме (столови, мреже, лопте, рекети) обезбедила и новчана средства за ангажовање професионалних тренера из стонотениског клуба „Стари град“. Oд маја месеца ове године бесплатно тренирају ученици ОШ „Стари град“, али пошто су интересовање за овај спорт показала и деца из других школа, ОШ „Стари град“ је омогућила од септембра бесплатно коришћење фискултурне сале и за ученике из других основних школа на Старом граду. Почетком новембра и у ОШ „Скадарлија“ ученици ће моћи бесплатно да тренирају овај спорт.
Иначе, овај стонотениски клуб је једини на нашој општини који ради са децом школског узраста и лицима са инвалидитетом, а бави се и популаризацијом овог спорта међу девојчицама.

Сређивање ентеријера Дома здравља „Стари град“

Одлуком Општинског већа Старог града да се Дому здравља „Стари град“ додели новчана помоћ у износу од 10.746.701 динара, комплетираће се сређивање објекта у Симиној 27. Опредељеним средствима извршиће се адаптација ентеријера дела приземља, односно сређивање главног улаза, куповина намештаја и опреме.
Да подестимо, општина Стари град је донацијом од 5.849.550 динара финансирала извођење грађевинско-занатских радова на шестом спрату Дома здравља „Стари град“. Простор који је недавно адаптиран заузима површину од око хиљаду квадратних метара, а у току су и финални радови на замени водоводних и канализационих цеви, санацији тоалета и замени санитарија.

Помоћ Филозофском факултету

Филозофски факултет већ годинама има проблема са грејањем и како каже секретар овог факултета Слободан Иванеша, посебно је лоше грејање на вишим спратовима јер се до њих вода “изгуби”.
– Још од седамдесетих година када је зграда грађена, инсталације за грејање се налазе у сутурену где су временом иструлеле. Сада би их требало све заменити. Простор у подземном делу је огроман, преко хиљаду квадрата и Филозофски факултет чека заиста велики посао на изради хоризонталног- топловодног грејања – каже секретар Факултета.
На последњој седници Општинског већа Старог града, за израду пројектне документације хоризонталног топловодног грејања додељено је 200.000 динара.