МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА: СВЕЧАНО ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА ОПШТИНОМ СТАРИ ГРАД ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА „ПОКРЕНИ СЕ ЗА ИТ“ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

Градска општина Стари град потписала је, данас, са Министарством омладине и спорта Уговор о реализацији пројеката „Покрени се за ИТ“ са којим је Канцеларија за младе општине Стари град учествовала на „Јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу“.

Свечаном чину потписивања уговора са министром омлaдине и спорта Вањом Удовичићем присуствовали су заменик председника општине Александар Тодоровић и заменица начелника Управе Наташа Гавриловић.

Пројекат „Покрени се за ИТ“ општинске Канцеларије за младе има за циљ да 30 младих људи упозна са савременим трендовима у ИТ сфери и будућности дигиталних радних места, да их оспособи за практичан рад на различитим бизнис моделима, створи могућности за запошљавање и подстакне развој предузетничког духа код младих за ИТ пословању.

Програм едукације учесника овог пројекта спровешће се  кроз стручна предавања, трибине и менторске радионице посвећене усвајању актуелних знања из ИТ сфере, са акцентом на промоцији предузетништва.

У Канцеларији за младе општине Стари град очекују да ће овај пројекат постати „пример добре праксе“ који ће се примењивати кроз мултисекторску сарадњу локалне управе, бизнис и грађанског сектора.

Министарство омладине и спорта сваке године на јавним конкурсима додељује средства локалним самоуправама и удружењима, како би  се улагало у програме и пројекте који доприносе остваривању циљева омладинске политике  и стварању бољих услова за свеобухватни живот младих људи у нашој земљи.

Kроз ове активности министарства, у сарадњи са међународним партнерима, у претходних пет година, запослило се или самозапослило преко 3.500 младих, а више од 30.000 младих било је на обукама за повећање запошљивости, управљање каријером и стручним праксама.