НОВА РАЧУНАРСКА ОПРЕМА ЗА ПОЛИЦИЈСКУ СТАНИЦУ „СТАРИ ГРАД“

Председница општине Стари град Мирјана Божидаревић и заменица председнице Ана Даниловић, посетиле су данас Полицијску станицу „Стари град“ у Мајке Јевросиме 33. Општина Стари град поклонила је 25 рачунара, 25 ласерских штампача и два копир апарата Полицијској станици због повећаног обима посла приликом издавања нових, биометријских докумената.

У последњих неколико година Градска општина Стари Град је помогла Министарству унутрашњих послова Србије у набавци средстава и неопходне опреме и инвестирала у реновирање просторија и набавку канцеларијског намештаја за Полицијску станицу”Стари Град”, “Полицијску испоставу за безбедност на рекама” и Ватрогасну бригаду МУПа .

-Општина Стари град већ дуги низ година одлично сарађује са полицијском станицом. У оквиру својих могућности, полиција пружа помоћ грађевинској и комуналној инспекцији, тако да заједно покушавамо да решимо проблеме наше општине. С обзиром да имамо могућности да помажемо установама са којима сарађујемо, то је и сада случај. Од 2004. године смо уложили прилична средства да реновирамо просторије, заменимо фасадну столарију и купимо рачунарску опрему, која је у овом тренутку, када се издају нова лична документа и пасоши, веома потребна, како би се смањили редови испед шалтера и омогућило нашим суграђаниа да што брже обаве своје послове – рекла је Мирјана Божидаревић.
Председница је најавила да ће се и ове године издвојити значајна средства за реновирање шалтер сале, нагласивши да је општина наставила акцију “Полицајац месеца”, у којој награђује најуспешније полицајаце и припаднике ватрогасне бригаде и речне полиције.Током протеклих година, принање је добило више од 300 полицајаца,који су се посебно истакли на очувању јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана Старог града.
Жељко Перошевић, командир Полицијске станице „Стари град“ захвалио се општини на донацији и истакао да запослени на издавању личних докумената сада раде брже и ефикасније. Перошевић је нагласио да ће полицајци наставити да пружају помоћ комуналној и грађевинској инспекцији.