ПОМОЋ ЗА ОДРЖАВАЊЕ КОНЦЕРТА ХОРА „БРАЋА БАРУХ“

Под покровитељством општине Стари град, хор „Браћа Барух“ одржаће 4. марта у 20 часова на Коларцу, концерт под називом „Шпанско сефардско вече“. Организацију концерта хора Јеврејске општине у Београду, који је према неким документима најстарији јеврејски хор на свету, највећим делом је помогла амбасада Шпаније.
Као и за претходне активности хора „Браћа Барух“, општина Стари град је и овога пута са 100.000 динара, помогла одржавање концерта на Коларцу. Подсећамо да је за наступ хора у новембру општина помогла са 70.000 динара.
Програм 4. марта биће врло специфичан. Поред солиста из Хора, наступиће и солисти Опере Народног позоришта у Београду и Земунски камерни оркестар. Програм је посебан и по томе што ће хор „Браћа Барух“ премијерно извести композицију Косте Бабића, која је специјално написана за хор, оркестар и клавир. У програму ће учествовати и инструменталисти оркестра.
Хором „Браћа Барух“ дириговаће Ђорђе Станковић а главни организатор концерта на Kоларцу је Марлена Павловић, председница Хора.