НАЈЛЕПШИ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ИЗЛОЗИ

У Кући Ђуре Јакшића данас је одржана додела награда за најлепши новогодишњи и божићни излог. Ове године у избору је учествовало 20 излога а жири састављен од чланова Савета за Екологију (Андреа Симонов – председник Савета, Мирјана Дамјановић – заменик председника, и чланови Савета Драгана Тепшић, Никола Петровић, Дејан Бошковић, Дејан Стојановић и Душко Пејковић) обишли су током децембра и јануара месеца, територију општине Стари град и имали су тежак задатак.

За „Најлепши новогодишњи излог“, већ традиционално трећу годину за редом, награду је добио Француски институт у улици Кнез Михаилова 31, који је аранжирала француска дизајнерка Solin d’ Abovil а концептуално је уобличен и остварен радом тима студената са Академије лепих уметности на челу са професорком Драганом Марковић. Прва награда за најлепши божићни излог ове године је припала модној кући Nikolas, Теразије 39, чији је аранжер и идејни творац била Биљана Симоновић. Друго место је припало излогу „LEGEND“ u ulici Knez Mihailova 16, као дело аранжера Богдана Петровића, док је трећу награду освојиo излог „Modelina“ у Хиландарској 1а са креативним тимом аранжера на челу.

Присутнима се обратила госпођа Мирјана Дамјановић, заменица председнице Савета за екологију, која се захвалила свим аранжерима излога на труду и залагању да централну градску општину учине још лепшом и на доприносу духу празника који су поделили са нашим суграђанима.

Победницима у конкурсу су подељене дипломе, статуете џивџана као и одговарајуће новчане награде, 30.000 динара за прво, 25 хиљада динара за друго, 20 хиљада динара за треће место, док су осталим учесницима конкурса додељене похвалнице.