MУЛТИМЕДИЈАЛНA ИЗЛОЖБA „ДАНИ БАЛТИКА“ И „ТУРКУЛТУРА 2011“

 

Свечано отварање Мултимедијалне изложбе поводом „Дана Балтика“ и пројекта „Туркултура“ одржана је 19. септембра у Установи културе ГО Стари град „Пароброд“.
Изложбу су отворили Данко Рунић, директор Агенције за европске интеграције и члан Организационог одбора „Београд-европска престоница културе 2020“ и Ана Даниловић, заменица председника општине Стари Град а отварању је присуствовао Пека Орпан, амбасадор Републике Финске.

Реч је о својеврсним личним импресијама 25 одабраних путника који су уоквиру пројекта „Туркултура 2011“ посетили овогодишње европске престонице културе – градове Турку у Финској и Талин у Естонији, од 18. до 25. јуна ове године. Изложбу,која ће трајати недељу дана., припремили су учесници студијског путовања од материјала, фотографија, видео записа и твитер статуса током посете.Пројекат „Туркултура“је осмишљен као искуствено – едукативни процес за младе са Старог града., којиће, верује се, допринети да у што повољнијој позицији, дочекамо тренутак кадаће наш град званично постати европска престоница културе за 2020. годину.