НАГРАЂЕНИ НАЈУСПЕШНИЈИ УЧЕНИЦИ МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Градска општина Стари град и ове године наградила је најуспешније младе математичаре, ученике Мaтематичке гимназије, освајаче медаља и признања на великим овогодишњим такмичењима: Јуниорској балканској олимпијади из математике на Кипру, Балканској олимпијади из информатике, у Румунији, Међународној олимпијади из физике на Тајланду, Међународној олимпијади из математике у Холандији и Међународној олимпијаде из астрофизике у Пољској. Новчане награде најуспешнијим ученицима, данас је у Математичкој гимназији уручила Мирјана Божидаревић, председница ГО Стари град. Присуствовао је и Срђан Огњановић, директор ове јединствене гимназије у Србији која је недавно обележила јубилеј 45, година од оснивања.

За освојену златну медаљу на Јуниорској балканској олимпијади из математике на Кипру, са по 30.000,00 динара, награђени су Маријана Вујадиновић и Максим Стокић, а такође, за златну медаљу на Међународној олимпијади из математике у Холандији, награђен је и Теодор фон Бург.

За освојену сребрну медаљу на Јуниорској балканској олимпијади из математике на Кипру, 20.000,00 динара добио је Бранко Грбић, а за освојену сребрну медаљу на Балканској олимпијади из информатике која се одржала у Румунији, награђен је и Алекса Станковић. За сребрне медаље на Међународној олимпијади из физике на Тајланду (20.000,00 динара припало је Огњену Марковићу и Марку Кузмановићу.

За сребро на Међународној олимпијади из математике која се одржала у Холандији, награђени су Игор Спасојевић и Стеван Гајовић, док су за освојене сребрне медаље на Међународној олимпијади из астрофизике у Пољској, по 20.000,00 динара) добили Стефан Анђелковић и Огњен Марковић

За освојену бронзану медаљу на Међународној олимпијади из физике која се одржала на Тајланду, 10.000 динара припало је Стефану Станојевићу, а за бронзану медаљу на Међународној олимпијади из математике у Холандији, са 10.000,00 динара награђен је Раде Шпегар.

Такође, за освојену бронзану медаљу на Међународној олимпијади из астрофизике у Пољској, са 10.000,00 динара награђен је Филип Живановић, који је такође награђен и за похвалу на Међународној олимпијади из математике која се одржала у Холандији, са 5.000 динара. Похвалу на Међународној олимпијади из астрофизике у Пољској, освојио је Стефан Баџа, коме је такође припало 5 000 динара.

– Овим симболичним наградама желимо да вас подстакнемо да наставите тако лепо да учите и радите и освајате резултате. Градска општина Стари град је веома поносна што се Математичка гимназија налази на њеној територији и што смо у прилици да сарађујемо са ученицима и професорима. То нам представља велико задовољство и желимо да наставимо у том правцу. Вама желим успеха у свему. До сада сте показали фантастичне резултате и желим вам да тако и наставите и да будете срећни и задовољни у животу. Са некима од вас се већ више пута виђамо али долазе сад и младе генерације па ћете их вероватно упутити како се постижу овакви резултати и како се освајају медаље на међународним олимпијадама из математиче, физике и астрофизике – поручила је присутним ученицима Мирјана Божидаревић.