МОРАМО НАСТАВИТИ СА ИМУНИЗАЦИЈОМ НАШИХ СУГРАЂАНА

Гостујући на телевизији Вести, председник Градске општине Стари град још једном се захвалио становницима ове општине која је и даље прва на листи по броју вакцинисаних, и позвао све суграђане да искористе своје право на имунизацију и на тај начин покажу одговорност према целокупној заједници.

”Сигуран сам да је имунизација једини и најисправнији начин да се вратимо нормалном животу и управо из тог разлога ми као локална самоуправа чинимо све како бисмо мотивисали наше грађане да се вакцинишу”, истакао је председник општине.

Први човек Општине најавио је завршетак поставке 1800 паркинг сензора у самом центру града који ће умногоме олакшати проналазак слободног паркинг места, јер ће становници овог дела града уз помоћ апликације брже и једноставније добијати информације о доступним паркинг местима.

”Паркинг сензори постављени су на простору од Француске доулице Пјарона де Мондезира и од Душанове до Васине, и верујем да ћемо грађанима уз помоћ апликације скратити време које троше у потрази за паркинг местом”, изјавио је Радослав Маријановић и најавио да ће Општина и у наредном периоду радити на решавању овог проблема.

Пројекат на који је ова локалана самоуправа посебно поносна, ”Стари град мисли на зграде” улази у последњу фазу припреме, а у току је потписивање преко 300 уговора са стамбеним заједницама које су се ове године пријавиле на општински конкурс.

”Ове године определили смо буџет од укупно 60 милиона динара за уређење стамбених зграда, који ће бити искоришћен за молерско фарбарске радове, набавку противпожарних апарата, поправку и замену интерфона, увођење видео надзора, набавку поштанских сандучића, увођење расвете као и поправку кровова, поправку и замену олука и улазних врата али и за друге радове који ће сасвим сигурно унапредити живот Старограђана” најавио је председник гостујући на овој телевизији и додао ”Са радовима почињемо с почетка јесени, а већ почетком следеће године расписаћемо нови конкурс на који ће моћи да се јаве оне стамбене заједнице које ове године нису ушле у програм”.

Ово лето на општини Стари град било је ”живо”, а о томе сведоче бројне манифестације које су се одржавале на територији ове градске општине. Поред манифестације Београд живи, коју ова општина организује у сарадњи са градом Београдом, отворен је и Услужни центар у којем сви грађани са пребивалиштем на овој општини могу да се пријаве за бесплатне радионице и излете које општина организује. Више о бесплатним програмима које нуди општина Стари град током лета можете погледати на следећем линку.