МИЛАН МИЛИСАВЉЕВИЋ У „ГВАРНЕРИЈУСУ“

У понедељак, 8. јуна, у 20 часова, солиста Метрополитен опере, виолиста Милан Милисављевић, одржаће концерт у Центру лепих уметности „Гварнериус“ и тако затворити циклус хуманитарних концерата за помоћ деци из Свратишта. Милисављевић је тренутно трећа соло виола њујоршког оркестра, а у „Гварнеријусу“ ће премијерно наступити уз клавирску сарадњу Арпада Пецварија. На програму концерта ће бити и две композиције Картера и Барнса које до сада нису извођене у Београду.
Покровитељи циклуса су ГО Стари град и и Центар лепих уметности „Гварнеријус“.
Милан Милисављевић је рођен у Београду 1976. године. Магистрирао је виолу на Универзитету Индијана у класи проф. Атара Арада и тренутно завршава докторат из музичких уметности на универзитету „Рајс“ у Хјустону, где му је ментор проф. Џејмс Данам.
Добитник је награда на такмичењима као што су Аспен Кончерто (прво место) и Лајонел Тертис у Енглеској (специјална награда), а пласирао се међу првих шест виолиста на Међународном такмичењу немачког радија у Минхену 2004. године.
Као солиста, Милисављевић је наступао са Минхенским камерним оркестром и Аспен симфонијом. Активно се бави камерном музиком, редовно наступајући са својим гудачким квартетом чије седиште је њујоршка сала „Барџмјузик“, а у камерној музици је сарађивао и са члановима квартета Гварнери, Менделсон и Конкорд.

Подсећамо да су Градска општина Стари град и „Гварнериус“ у априлу покренули циклус хуманитарних концерата за помоћ дечјем Свратишту у Крфској улици у Београду. Серију концерата је отворио виолиниста Јован Колунџија, а у циклусу су наступили и бенд Рајко и сопран Драгана Томић.

Позивамо све да куповином карата или уплатом донације, помогну онима којима је помоћ најпотребнија и да присуствују врхунском концерту. Градска општина Стари град отворила је наменски рачун за уплате 840 – 744151843 – 84, модел: 97, позив на број 44-018.