ЗАХВАЛНИЦА ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Министарство за Косово и Метохију и Министарство просвете организовало је 4. јуна пријем на коме су додељене захвалнице представницима компанија, инситуција, београдских општина и основних школа које су ове године учествовале у манифестацији “Мала матура – Велико срце“. У име Градске општине Стари град захвалницу је примио Ристо Рацо, члан Општинског већа.

Манифестација је реализована од 8. до 12. маја четврту годину заредом. У Београду је боравило 1272 “малих матураната” са Косова и Метохије, чији су домаћини били вршњаци из 118 београдских основних школа са 13 градских општина.

Акција је, како наводи Ружица Милић, начелник одељења за просвету и здравство министарства за КиМ, захтевна у смислу организације и финансијских средства, али су је и ове године подржале бројне компаније, установе, институције, град Београд, градске општине, јавна предузећа и појединци.

Највеће програмске активности, у којима су учествовали сви домаћини и њихови гости, биле су: утакмица Партизан – Јагодина, спортски дан на Ади Циганлији и концерт у Сава центру. Концерт је одржан 11. маја, уз директан пренос на РТС-у, а учествовали су: Слободан Бода Нинковић, Дечји хор Чаролија, Леонтина, Тијана Дапчевић, Ивана Негатив, Гоца Тржан, Благоје Рогач, Добрица Ерић, ЗАНА, Амадеус бенд, Мики Перић, Ивана Јордан, Невена Божовић, Легенде, САРС, Александра Перовић и Жељко Самарџић.

Манифестацију су подржале и финансијски помогле бројне компаније и институције, међу којима се посебно истичу: ЕПС, НИС, Дунав осигурање, Фриком, Мц Доналд’с, Коца Кола, Бео зоо врт, Министарство унутрашњих послова, Секретаријат за образовање Града Београда, Завод за унапређивање образовања и васпитања, ЈП “Ада Циганлија” и градске општине: Стари град, Савски венац, Врачар, Звездара, Нови Београд, Земун, Раковица, Чукарица, Вождовац, Палилула, Сурчин, Гроцка и Обреновац.