ИЗЛОЖБА „TERRATORIA“ У КНЕЗ-МИХАИЛОВОЈ

Градска општина Стари град и центар за ликовну и примењену уметност „Terra“ из Кикинде, поклањају Београду од 12. августа у оквиру програма „Култура за суседство“, изложбу „Terratoria“ у јавном простору Кнез-Михаилове улице. Свечано отварање изложбе заказано је за данас у 19 сати. Уметничке предмете и скулптуре од глине израдили су студенти центра из Кикинде. Покровитељ и организатор изложбе је Општина Стари град на предлог Милице Пекић, која је била селектор визуелног програма прошлогодишњег Белефа. По завршетку изложбе, сва ументичка дела биће поклоњена образовним и здравственим институцијама или ће бити постављене у парковима и сличним јавним просторима.

– Сви се сећају дивних статуа теракоте које су већ два лета изложене у простору у Кнез Михаилове и Трга Републике. На жалост, ове године нису у оквиру Белеф-а, али смо на препоруку проф. Марка Ладушића, једног младог професора са примењених уметности ступили у контакт са људима који одржавају ту колонију теракоте и где млади уметници и студенти примењених

уметности иду у Кикинду и праве те фигуре. Овога пута организатор је само општина Стари град, а фигуре младих уметника биће поново изнете и изложене у јавном простору – рекла је Ана Даниловић, заменица председника општине, приликом гостовања на телевизији Студио Б.

Изложба ће сигурно трајати наредне две недеље и њено трајање није ограничено. Како је рекла заменица председника општине Ана Даниловић, људи заиста воле да пролазе тако лепим просторима и пределима града.