КАМЕЊЕМ НА ПРОТИВНИКЕ РАДОВА НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ

Српска напредна странка је од јутрос наставила са слањем провокатора, који су добили задатак да вређају и вербално и физички нападају грађане који учествују у двадесетчетворочасовној блокади радова на Тргу републике.

Најпре су представницима општине Стари град, који су мирно седели на градилишту на Тргу републике упућиване најбруталније псовке и увреде на националној основи, да би потом били гађани каменицама, уз покушаје провокатора и насилника да подигну и једну од бетонских плоча и њоме гађају грађане који се противе радовима у центру града. Након ударца од стране насилника, који је потом побегао у Улицу браће Југовића, Марко Драгославић, који је телефоном снимао све инциденте, пао је преко ограде и задобио лакше телесне повреде. Неизоставни елемент напредњачких провокација, осведочени силоватељ Сима Спасић додатно је покушавао да изазове инцидент.

Двадесетчетворочасовна блокада радова на Тргу републике је окончана у подне, а грађани и представници општине Стари град поручују да неће одустати од спречавања радова који су штетни за Београд, а спроводи их нестручна, бахата и криминализована градска власт предвођена замеником градоначелника Весић Гораном.