ТРГ РЕПУБЛИКЕ: ПСОВКЕ И УВРЕДЕ ПРЕДСЕДНИКУ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И ОКУПЉЕНИМ ГРАЂАНИМА

Група очигледно инструираних провокатора, кријући се испод капуљача, покушала је данас да спречи акцију блокаде радова на Тргу републике, узвикујући псовке и увреде председнику општине Стари град Марку Бастаћу и окупљеним грађанима.

Подсетимо, данас је у подне почела двадесетчетворочасовна блокада бесмислених радова на Тргу републике, зато што, како је објаснио Марко Бастаћ, „вечити заменик Горан Весић наставља да руши Београд, а градоначелник игнорише захтеве грађана и стручњака, одбијајући било какав разговор“.

На градилишту данас затечена је само једна активна машина и свега неколико радника. Одмах по почетку блокаде радова, група младића са капуљачама вербално је напала Марка Бастаћа и грађане који су мино седели на Тргу републике, а потом ометали конференцију за новинаре, псујући и вређајући председника општине Стари град.

Након расправе, окупљени грађани испратили су провокаторе са градилишта и наставили блокаду.

Подсећамо да је Градска општина Стари град, након што је постало јасно да градске власти нису спремне да се консултују са грађанима око пројеката који трајно мењају изглед Београда и директно угрожавају квалитет живота грађана, одлучила да организује референдум.

Скупштини града су већ предати захтеви грађана Старог града да се до организације референдума обуставе сви радови, што актуeлна градска власт очигледно игнорише!