ЈУБИЛЕЈ „ДЕЧЈИХ ДАНА“

Свечана академија поводом обележавања 90 година предшколске делатности у општини Стари град, одржана је 22. априла, у сали општине. На манифестацији под називом „Велика тајна одрастања чувана у Београду столећем“ приказан је филм о историјату староградских вртића и уручене су захвалнице представницима организација и установа који су подржавали и помагали ову предшколску установу: Љиљани Јовчић, секретару секретаријата за дечју заштиту, Љерки Ђорђевић, саветници начелника Школске управе Београда и Ани Даниловић, заменици председнице општине Стари град.

Бројни гости могли су да уживају у разноврсном програму и стручном излагању о предшколском раду некада и сада. Ова свечаност је само једна у низу манифестација којом ће обданишта са Старог града да прославе свој јубилеј и да покажу све оно што су научили током година.

Све је почело давне 1919. године, када је Друштво за васпитање и заштиту деце формирало прве предшколске групе за тадашње београдске малишане на Старом граду. Своју прву зграду, добија Дунавско обданиште 1930 године, у којој је и данас.