JUBILEJ „DEČJIH DANA“

Svečana akademija povodom obeležavanja 90 godina predškolske delatnosti u opštini Stari grad, održana je 22. aprila, u sali opštine. Na manifestaciji pod nazivom „Velika tajna odrastanja čuvana u Beogradu stolećem“ prikazan je film o istorijatu starogradskih vrtića i uručene su zahvalnice predstavnicima organizacija i ustanova koji su podržavali i pomagali ovu predškolsku ustanovu: Ljiljani Jovčić, sekretaru sekretarijata za dečju zaštitu, Ljerki Đorđević, savetnici načelnika Školske uprave Beograda i Ani Danilović, zamenici predsednice opštine Stari grad.

Brojni gosti mogli su da uživaju u raznovrsnom programu i stručnom izlaganju o predškolskom radu nekada i sada. Ova svečanost je samo jedna u nizu manifestacija kojom će obdaništa sa Starog grada da proslave svoj jubilej i da pokažu sve ono što su naučili tokom godina.

Sve je počelo davne 1919. godine, kada je Društvo za vaspitanje i zaštitu dece formiralo prve predškolske grupe za tadašnje beogradske mališane na Starom gradu. Svoju prvu zgradu, dobija Dunavsko obdanište 1930 godine, u kojoj je i danas.