СРЕДЊОШКОЛСКО ПОЗОРИШТЕ НА ФРАНЦУСКОМ

Међународни фестивал француског средњошколског позоришта, осми по реду, одржава се до 25. априла у позоришту „Душко Радовић“.
Програмом испред Културног центра Француске, ученици који у гимназијама и другим средњим школама уче француски језик дочарали су дух Француске и Србије и њиховог међусобног пријатељства. Међу 14 школа из наше земље, учествују и 15 ученика и два професора из француског града Ле Мана из гимназије „Тушар“.
Дефиле костимираних ученика кроз Кнез Михаилову улицу и програм на Калемегдану са: Бодлером, Црњанским, Добрицом Ерићем, фоклором и рок песмама окупио је велики број грађана.
Љиљана Остојић, координатор Фестивала, каже, да на овој тродневној међународној манифестацији, ђаци изводе позоришне представе на француском језику, и да свака школа представља и свој град. На крају Фестивала прогласиће се најбоља представа која ће следеће године учествовати на такмичењу у граду Ганту у Белгији. Љиљана Остојић је искористила прилику да се захвали општини Стари град, која је између осталих, подржала овај Фестивал.