УМЕТНОСТ И ЕКОЛОГИЈА

Радионица „Изрази се цртежом 2 -екологија“ представља наставак пројекта започетог креативном цртачком радионицом „Изрази се цртежом“ која је одржана у јануару 2009. у галерији СКЦ и намењена је ученицима средњих школа који не морају да имају посебно предзнање и цртачки таленат, али имају потребу да се креативно изражавају.

Ана Недељковић, сликарка са 25 ученика Прве београдске гимназије и гимназије „Свети Сава“ организовала је Креативну радионицу која ће трајати до 26. априла када ће ови млади људи осликати два контејнера испред зграде СКЦ. За 29. април је планирано отварање изложбе радова са Креативне радионице у галерији СКЦ.

– Тема радионице је веза уметности и екологије, као начин да се оствари контекст за разумевање и нашу одговорност према еколошким проблемима. Оваква, у свету већ распрострањена, пракса омогућила би полазницима да јасно и креативно искажу своје личне ставове о овој теми, као и да својим радовима допринесу подизању опште еколошке свести суграђана – каже сликарка

Креативне радионице су почињале теоријским предавањима о екологији и уметности а теме су биле: „Дизајн еколошких плаката“, „Скулптуре од рециклажних материјала“ и „Креативни дизајн малих зелених површина.“ Део радова са ове изложбе биће приказан у оквиру програма „Ноћи музеја“ 16. маја у дворишту СКЦ.

Ана Недељковић се захваљује на подршци и помоћи општини Стари град, која је финансијски подржала и ову, и креативну радионицу и изложбу, која је била у јануару.