ИЗЛОЖБА „СЦЕНСКИ КОСТИМ И ФОТОГРАФИЈА“ У СКАДАРЛИЈИ

Поводом 60 година Факултета примењених уметности у Кући Ђуре Јакшића, у петак 20. фебруара у 20 часова, Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, отвориће изложбу радова студената ФПУ под називом: „Сценски костим и фотографија“. Са Одсека „Костим“, биће изложени радови 15 студената атељеа „Сценски костим“, селектора, ванредног професора Љиљане Петровић.
Изложба ће садржати костиме инспирисане делима В. Шекспира на тему: Сто посто уштеде тканине. Костими ће бити третирани као скулптура са акцентом на форму и геометрију. На луткама ће бити постављено 17 костима. Поред костима биће и скице изложених радова.
У исто време петоро студената Одсека „Графика“ са Факултета примењених уметности са селекторима професором Бранимиром Карановићем и доцентом Владимиром Татаревићем изложиће фотографије костима у различитим просторима и амбијентима. Биће изложено укупно 18 принтова.
Изложба „Сценски костим и фотографија“ биће затворена 7. марта у 20 часова концертом студената Факултета музичке уметности. На концерту ће се изводити дела класичне музике а на програму је Соната за трубу и клавир П. Хиндемита и Шубертова Арпегионе соната.
Подсећамо да је општина Стари град изложбени простор Куће Ђуре Јакшића, у Скадарској број 34, уступила талентованим студентима факултета ликовних, примењених, музичких и драмских уметности за њихову презентацију.