КОНТРОЛА ЧИШЋЕЊA СНЕГА И ЛЕДА

По градској Одлуци о одржавању чистоће прописано је да су за чишћење снега с јавних површина одговорни њихови непосредни корисници, то јест физичка и правна лица којима су те површине поверене на управљање, коришћење или одржавање. У данашњој редовној инспекцијској контроли, комунални инспектори Градске општине Стари град обишли су све улице, тргове, степеништа, подземне пролазе и аутобуска стајалишта. Приликом контроле, комунални инспектори су издали 77 усмених решења, наплатили 7 мандатних казни и поднели три захтева за покретање прекршајног поступка.
Казне за предузећа и правна лица која не очисте снег и лед износе од 5.000 до чак 500.000 динара, а грађани и предузетници који не испуне ову обавезу мораће да плате 10.000 динара. Они који не очисте снег и лед испред кућа и зграда у којима живе дужни су да на лицу места плате казну од 2.500 динара.
Због нових падавина и прогнозе метеоролога да нас у наредним данима очекују снег и поледица, екипе ЈКП „Београд пут“ у пуном саставу, и у две смене, раде на чишћењу београдских саобраћајница.
Екипе ЈKП „Београд пут” од ноћас, када су почеле обимније падавине, непрестано чисте снег и посипају со и калцијум хлорид на улицама првог приоритета. Зимска служба ради пуним капацитетом, тако да је у граду ангажовано 97 великих камиона с раоницима и посипачима, као и 19 мултикара за мање саобраћајнице.На регионалним путевима ангажована је 21 екипа.