ИЗЛОЖБА „ИЗА ХОРИЗОНТА“

Изложба цртежа и објеката од папира и гуме „Иза хоризонта“ српског уметника средње генерације Саше Панчића отворена је 25. октобра у Галерији „Хаос“ и траје до 19. новембра. Покровитељ изложбе је Градска општина Стари град. Изложбу је отворио историчар уметности Зоран Гаврић који је сачинио и текст у каталогу за ову поставку.

– Најновијом серијом цртежа и објеката Панчић наставља да ликовно да испитује јединство времена и простора унутар поља „слике“. Претварајући апстракни садржај дводимензионалне „слике“ у тродимензионални објекат, инверзним поступком, он успева да плошно ликовне елементе подигне у физички свет и од њих направи поетске предмете. Црно-бели папирни објекти, затим објекти од гуме производе онтолошки звук и доносе слику метафизичког искуства, – записао је Гаврић.
Саша Панчић (1965) дипломирао је сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду 1989. на коме је 1992. завршио и пост-дипломске студије цртежа на истом факултету. Од 1992. је члан УЛУС-а., чији је председник био у периоду од 2007-2009. Члан “Académie Européenne des ARTS a.s.b.l.”(2004). Уметникживи и ради на Старом граду.