ЦЕНТАР ЗА СМЕШТАЈ И ДНЕВНИ БОРАВАК ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ ПРОСЛАВИО СВЕТУ ПЕТКУ

Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Стари град“ данас је, први пут, прославио своју крсну славу Свету Петку. Поред штићеника Центра и њихових родитеља, прослави Свете Петке присуствовали су Рајко Марин, директор Центрa за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју Београд, Душан Раичковић, домаћин и руководилац Центра Стари град, а испред Градске општине Стари град – Дејан Ковачевић, начелник Управе и Марко Бастаћ, члан Већа.

Рајко Марин је између осталог истакао је да је ово прва прослава славе и да је Центар Стари град кренуо са радом пре неколико месеци на велико задовољство деце и њихових родитеља.

– Још нисмо попунили капацитет тако да не морају да долазе штићеници само са Старог града. С обзиром да се ради о Градском центру отворени смо за све“, рекао је директор Марин.

Душан Раичковић је изразио задовољство због данашње прославе.

– Ево већ осам месеци се уходавамо и сву захвалност дугујемо ГО Стари град која нам је бесплатно омогућила кориштење овог простора, а уједно су нам га и опремили. Такође, постоји могућност да се проширимо на суседни стан. Тренутно имамо 15 корисника а капацитет нам је 21 корисник и надамо се да ћемо га ускоро попунити. Свакодневно са штићеницима Центра раде дефектолози, психолози, социјални радници и медицинско особље. Овде имају два оброка, комби превоз и користимо сваки тренутак да их изведемо напоље“ каже Раичковић. Радно време Центра је сваким радним даном од 6 до 18 часова.

У име Градске општине Стари град, домаћинима је славу честитао Дејан Ковачевић, начелник Управе, пожелевши им срећан рад и изразивши задовољство што је општина заједно са Градом опремила просторије да би се особе ометене у развоју што боље социјализовале и да оне увек могу да очекују помоћ од Градске општине Стари град.

Слободан Грујичић, један од родитеља и председник Савета родитеља Дневног боравка изразио је задовољство што се слава прославља у новим просторијама. „Деца су одушевљена, својом добронамерношћу стварају позитивну енергију“, каже господин Грујичић.