ДОДЕЉЕНО 553 NET BOOK РАЧУНАРА ТРЕЋАЦИМА ОСНОВНИХ ШКОЛА

У свих осам основних школа на Стaром граду данас је одржано уручење преносних „нет бук“ рачунара које је Градска општина Стари град обезбедила за све ученике трећих разреда основних школа. Подељено је укупно 553 net-book рачунара, са инсталираним оперативном системом, а трећаци ће добити и бесплатну информатичку обуку.

У ОШ „Браћа Барух“, где је подељено 44 рачунара, свечаној додели рачунара поред ученика, родитеља и наставника школе присуствовали су Мирјана Божидаревић, председница општине, Ана Даниловић, заменица председнице и Марко Бастаћ члан Општинског већа.

– Веома смо срећни што општина Стари град може вама и осталим трећацима да поклони нет-бук рачунаре које ћете користити ове и следеће године. Молим вас да водите рачуна о њима и да их правилно користите јер они нису само играчке, већ ће омогућити да много тога научите – рекла је ученицима Мирјана Божидаревић.

Директор школе Драгомир Јовановић, захвалио се општини на вредној донацији и појачаној бризи истакавши да је Стари град само у овој годину донирао ОШ „Браћа Барух“ са скоро 10 милиона динара.

У Основној школи „Драган Ковачевић“ , Ана Даниловић, заменица председника општине Стари град, уручила је ученицима трећег разреда нет-бук рачунаре. Она је поручила свим ђацима да, пре свега, свој мали рачунар користе за школу па тек онда за забаву.

– Ово је мали, али симболичан начин да вас наградимо. Ви сте сада велики и ја верујем да ћете умети да се бринете о овим рачунарима у наредне две године, јер ће после вас они бити од помоћи неким другим ученицима трећег разреда. Рачунари су под гаранцијом, имају упутство на српском језику – поручила је Ана Даниловић.