ИСТОРИЈСКИ МУЗЕЈ СРБИЈЕ: БЕСПЛАТНА ПОСЕТА ИЗЛОЖБИ „КРАЈ ВЕЛИКОГ РАТА 1917 – 1918″

Општински програм бесплатних, стручно вођених посета београдским музејима намењених Старограђанима наставља се бесплатном посетом изложби „КРАЈ ВЕЛИКОГ РАТА 1917 – 1918″, која се одржава у Историјском музеју Србије, на Тргу Николе Пашића број 11.

Изложба „Крај Великог рата 1917–1918” је део Програма обележавања стогодишњице Првог светског рата, чему је Историјски музеј Србије посветио велику пажњу и у претходним годинама, организујући запажене изложбе у земљи и иностранству („Србија 1914”, „Женско лице Великог рата”, „Милунка Савић – хероина Великог рата”, „Србија 1915–16”, „Срби у северној Африци (1915–1919)” и нова стална поставка у Српској кући на Крфу).

Изложба, је савремени музејски пројекат који настоји да аутентичним материјалима, упечатљивом сценографијом, звучним и светлосним ефектима и употребом технологија проширене и виртуелне стварности, што потпуније и веродостојније приближи догађаје из последњих ратних година када је српска војска, након великих страдања и опоравка у савезничким земљама, започела операције за коначну победу и повратак у отаџбину.

Поред документарних филмова, личних предмета, оружја, одликовања и бројних до сада неизлаганих фотографија, на изложби су приказане и уметничке слике, скулптуре и плакати, који су обележили и овековечили овај славни период српске прошлости.

Бесплатне, стручно вођене посете овој изложби за Старограђане се организују у следећим терминима: четвртком од 17 часова – 24. и 31. јануара, као и 7, 14. и 21. фебрура.

Сви заинтересовани суграђани, који поседују Староградску картицу, могу се пријавити за овај програм позивом на телефонски број 785-2-999 општинског Контакт центра.