ГРАД БЕОГРАД И ОПШТИНА СТАРИ ГРАД НАГРАДИЛИ ХЕРОЈЕ СА ДОРЋОЛА

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и председник општине Стари град Радослав Марјановић данас су у Скупштини града Београда захавалили петорици хероја  – Павлу Гавуру (36), Лазару Ерешу (30), Давиду Ники (30), Немањи Држaићу (20) и Ненаду Јанковићу (19), који су из стана у пламену, 27. октобра,  спасли петнаестогодишњу Мињу, у улици Улици Високог Стевана на Дорћолу.

Председник Радослав Марјановић је младим и несебичним Панчевцима, данас почасним Дорћолцима, у име општине Стари град, уручио захвалнице и симболичну новчану награду од 15 хиљада динара.

„Најважније је да је Миња добро и да се опоравља. Наша општина је храброј девојци поклонила лап топ, како бисмо јој олакшали период опоравка код куће и да би могла да прати школску наставу, по изласку из болнице. Такође, организовали смо састанке са станаримa који су страдали у пожару. Помоћи ћемо да се што пре санира кров десетоспратнице да би се суграђани вратили у нормалан живот“, рекао је председник Радослав Марјановић и додао ће општина Стари град увек бити уз своје суграђане и посебно, уз ове храбре људе које су показали солидарност, хуманост и присебност онда када је то требало, што је важан пример за све нас, за нашу општину и наш град.

„Леп је осећај када некоме спасите живот. Апелујемо на све који могу да помогну да то ураде како би се што пре санирала штета од пожара. Ми смо грађевинци и спремни смо да  помогнемо девојчици и њеној породици. Поносан сам на моје другаре“, несебично је у име награђених поручио Лазар Ереши и додао да су и „сами изненађени свом пажњом и захвалношћу за оно што су урадили“.

„Захваљујемо се Граду Београду, Општини Стари град на поклонима и пажњи, као и свима који су нам послали бројне поруке и коментаре путем друштвених мрежа“, скроман је Лазар.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је овим младим људима за њихово херојско дело у коме су „у једном трену спасили нешто највредније – један  живот“, у знак поштовања, захвалности и пажње свих Београђана, уручио и поклоне  –  по мобилни телефон, годишњу Бус-плус картицу и  књигу о Београду.

„Хвала вам. Увек ћемо се сећати онога што сте урадили. Данас смо донели одлуку, да њих петорицу – Павла, Лазара, Давида, Немању, Ненада и присебну девојчицу, која је такође велики херој, кандидујемо за награду Града Београда за „Херојско дело“, истакао је Горан Весић на пријему за хумане Панчевце, који су организовали Град Београд и општина Стари град.