GOBUSTERS – РЕВОЛУЦИОНАРНИ ЧИСТАЧИ ПСЕЋЕГ ИЗМЕТА СА ТРОТОАРА

У присуству великог броја грађана, личности из домаћег јавног живота и представника ГО Стари град, представљени су револуционарни чистачи– GOBUSTERS, чија је основна фукција уклањање псећег измета са тротоара. Специјалне чистачe представио је члан Већа Градске општине Стари град Марко Бастаћ.

Употребом GOBUSTERS-a, знатно ће се утицати на решавање једног од већих комуналних проблема на територији централне градске општине, захваљујући коме ће улице бити много чистије, аграђани ће моћи општинском Контакт центру (785-2-999) да пријављују „критичне тачке“ на територији Старог града.

Поред представника ГО Стари град, догађају су присуствовале и познате личности које су подржале ову акцију, глумци Светислав Гонцић и Лена Богдановић, писац Марко Видојковић, реп музичар Бошко Ћирковић Шкабо, и многи други.

Иницијатор акције је Марко Бастаћ из општине који поручује да је увођење ове јединствене патроле потез који првенствено треба да скрене пажњу на проблем неуредних тротоара Старог града, као и да утиче на подизање свести грађана за потребом да чисте за својим псима. Свестан да „GOBUSTERS” чистачи нису системско нити трајно решење проблема, Бастаћ каже да њихова сврха никако не треба да служи као оправдање неодговорним власницима који не чисте за својим љубимцима. Као представник општине Стари град, сматра да је одговор „нисмо надлежни“ потпуно неприхватљив и због тога је и покренуо ову акцију. Као и његовим комшијама и њему смета што у шетњи Старим градом мора да “пази да не угази”.

Општина Стари град већ неколико година спроводи акцију „И кесу у шетњу“, поделе бесплатних, биоразградивих, хигијенских кеса за кућне љубимце, које се користе искључиво за санитарно-хигијенски отпад кућних љубимаца. Након употребе ове кесе се одлажу у контејнере за смеће или „доги пот” канте.