„БЕБАМА НА ДАР“ – ОБРАДОВАЛИ СМО ЈОШ 114 РОДИТЕЉА НОВОРОЂЕНИХ БЕБА

У оквиру акције „Бебама на дар”, општина Стари град даровала је родитеље 114 беба поклон-честиткама у износу од десет хиљада динара. Додела честитки већ је друго по реду окупљање најмлађих Старограђана ове године, па је тако у склопу акције општина обрадовала укупно 489 породица беба рођених у 2014. години. Градска општина Стари град већ 17 година спроводи ову акцију пружајући помоћ новорођеним бебама.

– Акцијом „Бебама на дар“ дуги низ година растемо заједно са најмлађима са наше општине. Захвални смо свим мамама и татама који су допринели да се Стари град подмлади, а ми ћемо наставити са сличним акцијама и у будућности – рекао је Марко Бастаћ из општине Стари град.

Родитељи су захвални на овом гесту локалне самоуправе јер је, како кажу, свака помоћ намењена бебама добродошла. Списак беба рођених у 2014. години доставила је патронажна служба Дома здравља Стари град. Ове године, 12. марта, општина је већ делила поклон-честитке родитељима беба са општине.

– Поклон општине нам значи, без обзира колики је износ. Стари град је једина општина која се сети свих рођених беба у претходној години. Свака помоћ је добродошла, поготово у ово време када је све за бебе врло скупо. Наша Нина је порасла и тренутно размишљамо да за овај новац пронађемо одговарајуће седиште за аутомобил, а које одговара њеном узрасту – каже мама Марија Топић.

Пријатно изненађени акцијом општине

Мали Сергеј Богојевић (16 месеци), дошао нам је из комшилука, из Хиландарске улице, заједно са татом Дорјаном и мамом Нађом.

– Идеја је одлична! Уопште нисмо знали за ову акцију, тек по позиву смо се распитали и сазнали да траје неколико година уназад. Нисмо очекивали нити смо чули да друге општине тако нешто организују и били смо баш пријатно изненађени – рекао нам је тата Дорјан. Млади родитељи од добијеног новца планирају куповину играчке за Сергеја или улагање у куповину нових колица.

Радмила Јовановић, довела је малог Лазара (13 месеци). – Веома нас је обрадовао позив општине Стари град, а за добијени новац планирамо да купимо оно што је најпотребније за бебу – каже мама Радмила.

Оснива се Фонд општине за вантелесну оплодњу

У оквиру манифестације „Бебама на дар“, Марко Бастаћ најавио је и оснивање Фонда општине Стари град за вантелесну оплодњу, како би се помогло брачним паровима који желе потомство и повећао наталитет.

– Оснивањем Фонда за вантелесну оплодњу желимо да укажемо колико нам је важна брига о потомству и стварању породице. Често чујемо приче да многи парови, због тешких финансијских прилика, одустају од даљих покушаја вантелесне оплодње – каже Марко Бастаћ.