ПОЧЕО СЕНИОР ФЕСТ – СВИРАЈ ТО ПОНОВО СЕМ!

Пројекцијом култног класика „Казабланка, у препуној свечаној сали наше општине, почео је 6. децембра СЕНИОР ФЕСТ, програм бесплатних филмских пројекције за пензионере и старије суграђане са Старог града.

Присутним Старограђанима, који су у недељно поподне, пре пет, прошетали до наше општине добродошлицу је пожелео члан Већа Марко Бастаћ из општине Стари град.

– Драго ми је да после јесењих излета, настављамо наше дружење у затвореном простору. Надам се да ћете уживати. Проглашавам „Сениор фест“ отвореним. Свирај то поново Сем! – поновио је чувену реченицу Хемфрија Богарта уз громки аплауз генерације која је стасавала уз ову америчку ратну романсу.

Наше пензионере су пре пројекције дочекали представници општине и староградски волонтери. Да би доживљај био потпун и примерен некадашњој биоскопској атмосфери коју памтимо, послужени су сокови и кекс.

Брачни пар Амповски, Анђелка и Станицу, кажу да су радо дошли на „Сениор фест“. Подсетили су се на одласке у некадашњи „Партизан“, „20. октобар“ или „Звезду“.

– Ово што ради општина за нас старије је више него добро! Мислим и на излете, на које смо заједно ишли али и на другу пажњу која се указује пензионерима. Знам да и други то покушавају, али Стари град је високо одскочио на тој лествици. Морам да поменем и оно што чини и за поправке у нашим зградама, у програму „Заједно за вашу зграду“. То је одлично – каже Анђелко Амповски, уз одобравање супруге Станице.

Сви заинтересовани пензионери са Старог града могу да се пријаве за СЕНИОР ФЕСТ позивом на број 011/785 2 999, сваког радног дана од 8 до 15 сати, и да најаве своје присуство на пројекцијама које се одржавају недељом, у свечаној сали општине, са почетком у 17 сати.

Општина Стари град дуги низ година брине се о пензионерима организујући различите бесплатне садржаје и програме за активно треће доба, у којима они радо учествују.Уз услуге геронтодомаћица за помоћу кући, пензионери у понуди имају и бесплатне позоришне представе, као и термине за рекреацију, пливање и јогу, на популарном „Галету“. Током јесени општина је организовала бројне излете широм Србије за преко шесто суграђана.