ФЕСТИВАЛ ПОДВОДНОГ ФИЛМА ОД 10. ДО 12. ДЕЦЕМБРА

Међународни фестивал подводног филма, 14. по реду, одржаће се од 10. до 12. децембра у дворани Југословенске кинотеке. Отварање Фестивала планирано је за суботу, 10. децембар, у 20 часова. Генерални покровитељи су Министарство културе, Министарство животне средине и просторног планирања и опстина Стари град, која је за организацију Фестивала издвојила 300.000 динара. Фестивал су подрзали Секретаријат за заштиту животне средине Града Београда , Савез ронилаца Србије и Институт Сервантес.

На овогодисњи Фестивал у такмичарској конкуренцији пријављено је преко 70 филмова светске продукције. Главни циљ Фестивала је подстицање , усмеравање и јачање свести о значају заштите животне средине, нарочито вода. Међународни Фестивал подводног филма у Београду добио је велико признање од стране програма УН за заштиту животне средине као један од најзначајнијих европских филмских фестивала који промовишу заштиту вода. Центар за информације и комуникације програма УН са седиштем у Риму уврстио је Фестивал подводног филма у Београду у мрежу фестивала који се одвијају под покровитељством УН.

Мото Фестивала је «Нека воде увек буду чисте», а филмови који ће се приказати на Фестивалу су едукативног карактера и доприносе развијању еколошке свести и ширењу знања о потреби заштите животне средине.