ИЗЛОЖБА ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Светски дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележен је и у ГО Стари град, пригодним програмом и изложбом уметничких фотографија Александра Радоша под називом “Поглед-покрет-живот” – поставком која је управо посвећена особама са посебним потребама. Приказан је и филм – победник првог међународног филмског фестивала особа са инвалидитетом “Боси фест”, као и промотивни филм ове колекције фотографија. Изложбу је отворила Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, а догађају је присуствовао и Ристо Рацо, члан Општинског већа, гости из невладиних организација које се баве овом тематиком, као и ученици из основних школа се територије Старог града.

Ристо Рацо је упознао присутне са напорима које ГО Стари град, константно, годинама уназад улаже, како би помогла особе са инвалидитетом (постављање рампи и тактилних табли, обележавање пешачких прелаза, донирање услуга “персоналног асистента”, омогућавање инвалидима бављење пливачким спортовима у СРПЦ “Милан Гале Мушкатировић”, итд…

Прослава Светског дана особа са инвалидитетом, наставља се вечерас у центру “Сава”, манифестацијом “Живот без баријере”, у организацији хенди центра “Колосеум” и других НВО које се баве питањима особа са инвалидитетом. Покровитељ је Министарство за рад и социјалну политику, уз помоћ градских општина Стари град и Врачар.

Светски дан особа са инавалидитетом, 3. децембар, слави се од 1992 године.