ЕКОЛОШКА ИЗЛОЖБА У СКЦ

Отварање изложбе радова са радионице „Изрази се цртежом 2–екологија“, биће 29. априла у 19 часова. Изложба ће у Студентском културном центру трајати до 3. маја.
Радионица „Изрази се цртежом 2-екологија“ представља наставак пројекта започетог креативном цртачком радионицом „Изрази се цртежом“ која је одржана у јануару 2009. у галерији СКЦ и намењена је ученицима средњих школа који не морају да имају посебно предзнање и цртачки таленат, али имају потребу да се креативно изражавају.
Ана Недељковић, сликарка са 25 ученика Прве београдске гимназије и гимназије „Свети Сава“ организовала је Креативну радионицу која је трајала до 26. априла . Ученици су имали еколошку акцију у Студентском парку и осликали су два контејнера испре зграде СКЦ.
– Тема изложбе је веза уметности и екологије, као начин да се оствари контекст за разумевање и нашу одговорност према еколошким проблемима. Оваква, у свету већ распрострањена пракса омогућила би полазницима да јасно и креативно искажу своје личне ставове о овој теми, као и да својим радовима допринесу подизању опште еколошке свести суграђана – каже сликарка
Креативне радионице су почињале теоријским предавањима о екологији и уметности а теме су биле: „Дизајн еколошких плаката“, „Скулптуре од рециклажних материјала“ и „Креативни дизајн малих зелених површина.“ Део радова са ове изложбе биће приказан у оквиру програма „Ноћи музеја“ 16. маја у дворишту СКЦ.
Ана Недељковић се захваљује на подршци и помоћи општини Стари град, која је финансијски подржала ову, и Креативну радионицу и изложбу, која је одржана у јануару.