ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР „ ЖИВИМО ЗАЈЕДНО“

У “Експо центру” у Новом Београду данас је одржана конференција за новинаре у организацији Друштва за помоћ особама ометеним у развоју „Стари град“, поводом отварања инфо центра “Живимо заједно“. Центар нуди бесплатне стручне савете лицима ометеним у развоју, њиховим родитељима и старатељима а пројекат је покренут у сарадњи са Теленор фондацијом.

„Према незваничним подацима, особе ометене у развоју чине три одсто становништва Србије. Ускраћени су за праве информације, тако да њихови недовољно информисани родитељи често дају децу на старатељство специјалним установама. Наш телефонски сервис настао је из потребе родитеља да заштите своју породицу, да деци пруже дом и да укључе их у друштво“, рекао је Дејан Козић, председник Друштва за помоћ особама ометеним у развоју „Стари град“.
Теленор фондација је обезбедила подршку за рад, бесплатну телефонску линију, Теленор Интернет и комплетну логистичку и техничку помоћ. Пројекат „Живимо заједно“подржали су и компаније Телеком, Ланус и ЗМЦ електроника.
“Инфо центар” прима директне позиве сваког радног дана од 10 до 22 часа, док је линија за остављање порука и постављање питања нон стоп на услузи заинтересованим лицима. Позиви на телефонске бројеве 063 9820, Теленор мреже и 0800 201 202, Телеком мреже су бесплатни. Питања се могу послати и путем интернета на мејл адресу: info@zivimozajedno.org.
Бранка Аранђелковић, члан Општинског већа, која је у име Градске општине Стари град присуствовала конференцији, истакла је да Друштво за помоћ особама ометеним у развоју „Стари град“ редовно из буџета општине прима помоћ за своје активности, нагласивши да je Општина Стари град увек ту да подржи све њихове пројекте и акције.