ДРУГА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Штаб за ванредне ситуације Градске општине Стари град данас је одржао своју другу седницу. Седницом је председавао председник општине Радослав Марјановић, по функцију председник штаба, а на Дневном реду седнице било је шест тачака дневног реда.

Чланица штаба др Невенка Павловић, представник Градског завода за јавно здравље, известила је присутне о актуелној епидемиолошкој ситуaцији узрокованој пандемијом вируса Koвид 19.

Након кратке анализе тренутног стања о кретању епидемије у Београду, која је оцењена као „неповољна“  због наглог скока и повећања броја новозарежиних суграђана, она је апеловала на све присутне и на Старограђане да се придржавају прописаних мера – ношење заштитних маски, да се врши дезинфеција просторија, обавезно прање руку, одржава дистанца и спречавају контакти.

„Иако су надлежни органи и инспекције кренуле у оштре контроле рада и поштовања радног времена угоститељских објеката и клубова, због повећања броја заражених на Старом граду, потребно је две до три недеље како би се осетили ефекти ових мера и да би се стабилизовала ситуација са епидемијом“, нагласила је др Павловић и препоручила да се смањи густина у радним просторима и канцеларијама.

„Превенција је најважнија јер је тренутно велики притисак на здравствене установе“, истакла је др Павловић и поручила свима који осете симптоме заразе да се обрате надлежној староградској Ковид амбуланти на Топличином венцу, јер су у тим амбулантама прописани протоколи по којима поступају лекари.

У наставку рада чланови штаба усвојили су Оперативни план организације и функционисања Градске општине Стари град у зимским условима за 2020./2021. годину као припрему за наступајући зимски период године.

Подсећамо суграђане да се, од 30.10.2020. године до даљег, сем у хитним случајевима, не врши пријем странака у Градској општини Стари град, с обзиром на новонасталу ситуацију. Старограђанима се препоручује да све потребне информације у вези обављања послова из надлежности градске општине могу добити на Пријавници општинске зграде, пoзивом на телефоне или путем електронске поште надлежних одељења, одсека и служби Управе Градске општине Стари град.