ДЕЛЕГАЦИЈА СТАРОГ ГРАДА ПОСЕТИЛА БИТОЉ

Делегација Градске oпштине Стари град боравила је од 3. до 6. новембра, у пријатељској посети граду Битољу, на позив новоизабране градоначелнице Наташе Петровске.

Посета је организована поводом прославе 4. новембра – Дана ослобођења града Битоља.

Староградска делегација, коју су чинили чланови Већа општине Андреја Миливојевић и Александар Тодоровић, као и шеф Одсека за туризам Милан Церовац, том приликом је, у протоколарном делу прославе, положила венце на Споменик палим борцима пријатељског македонског града.

Током билатералних сусрета потврђена је дугогодишња и успешна сарадња коју су развили општина Стари град и град Битољ, посебно на културном плану и размени искустава у унапређењу рада локалних самоуправа. Том приликом je констатовано да је обострани интерес и потреба да се привредна сарадња две општине прошири, пре свега на пољу туризма, кроз реализацију манифестације Дани Битоља – „Битољске ноћи” у Скадарлији, на Старом граду, као и представљања туристичких потенцијала и понуде централне градске општине Београда – старог, урбаног, културно-историјског и туристичног центра нашег главног града, у Битољу.

Деценијска сарадња Градске општине Стари град и града Битоља у регионалним оквирима доприноси развоју добросуседских односа.