ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ У ПОСЕТИ ВРТИЋУ „ДАМБО“

Делегација општине Стари град на челу са председницом Мирјаном Божидаревић посетила је данас вртић „Дамбо“, који се налази у склопу Предшколске установе „Дечји дани“. Општина Стари град била је инвеститор грађевинско занатских радова у овом вртићу. Деца су захваљујући општинској донацији од преко 4.000.000 динара добила две дворишне терасе, адаптирани су мокри чворови, као и кухиња и трпезарија.

Крајем прошле и почетком ове године, општина Стари град финансирала је и адаптацију једне нефункционалне просторије, која је касније претворена у дечју собу. За нову просторију у вртићу набављена је опрема и дидактички материјал, а купљени су и нови итисони. Такође, у вртићу „Дамбо“ постављен је паркет,подне и зидне керамичке и гранитне плочице, а урађена је и нова хидроизолација.

„На нашој општини имамо 11 вртића и пре неколико година кренули смо у сређивање свих објеката. Почели смо од извођења занатско грађевинских радова па до набавке намештаја и средстава како би деца и васпитачи имали што боље услове за боравак“, рекла је приликом посете вртићу „Дамбо“ председница општине Мирјана Божидаревић.

Заменик предсеника општине Стари град Небојша Бакарец се овомприликом специјално осврнуо на проблем листе чекања у вртићима и изјавио како би било добро да ЈП „Пословни простор општине Стари град“ адаптира неки од својих неискоришћених просторија у још један вртић на Старом граду.

„На углу улица Господар Јевремове и Капетан Мишине налази се идеалан простор са око 1000 метара квадратних, за сада неупотребљен и неискоришћен. Моја жеља је да од њега направимо простор намењен деци. Око 400 метара квадрата било би искоришћено и опремљено за боравак деце са посебним потребама, а остатк за осталу децу“, изјавио је приликом посете вртићу „Дамбо“ Небојша Бакрец, заменик председника Градске општине Стари град.