DELEGACIJA OPŠTINE U POSETI VRTIĆU „DAMBO“

Delegacija opštine Stari grad na čelu sa predsednicom Mirjanom Božidarević posetila je danas vrtić „Dambo“, koji se nalazi u sklopu Predškolske ustanove „Dečji dani“. Opština Stari grad bila je investitor građevinsko zanatskih radova u ovom vrtiću. Deca su zahvaljujući opštinskoj donaciji od preko 4.000.000 dinara dobila dve dvorišne terase, adaptirani su mokri čvorovi, kao i kuhinja i trpezarija.

Krajem prošle i početkom ove godine, opština Stari grad finansirala je i adaptaciju jedne nefunkcionalne prostorije, koja je kasnije pretvorena u dečju sobu. Za novu prostoriju u vrtiću nabavljena je oprema i didaktički materijal, a kupljeni su i novi itisoni. Takođe, u vrtiću „Dambo“ postavljen je parket,podne i zidne keramičke i granitne pločice, a urađena je i nova hidroizolacija.

„Na našoj opštini imamo 11 vrtića i pre nekoliko godina krenuli smo u sređivanje svih objekata. Počeli smo od izvođenja zanatsko građevinskih radova pa do nabavke nameštaja i sredstava kako bi deca i vaspitači imali što bolje uslove za boravak“, rekla je prilikom posete vrtiću „Dambo“ predsednica opštine Mirjana Božidarević.

Zamenik predsenika opštine Stari grad Nebojša Bakarec se ovomprilikom specijalno osvrnuo na problem liste čekanja u vrtićima i izjavio kako bi bilo dobro da JP „Poslovni prostor opštine Stari grad“ adaptira neki od svojih neiskorišćenih prostorija u još jedan vrtić na Starom gradu.

„Na uglu ulica Gospodar Jevremove i Kapetan Mišine nalazi se idealan prostor sa oko 1000 metara kvadratnih, za sada neupotrebljen i neiskorišćen. Moja želja je da od njega napravimo prostor namenjen deci. Oko 400 metara kvadrata bilo bi iskorišćeno i opremljeno za boravak dece sa posebnim potrebama, a ostatk za ostalu decu“, izjavio je prilikom posete vrtiću „Dambo“ Nebojša Bakrec, zamenik predsednika Gradske opštine Stari grad.