ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИНФОРМАТИЧКЕ ОПРЕМЕ У АРХЕОЛОШКОМ ИНСТИТУТУ

У просторијама Археолошког института у Кнеза Милоша 45представљена је информатичка опрема коју је као донацију Институт добио од општине Стари град. Подсећамо да је Општина издвојила 2.370.000 динара за израду информационог система за израду базе података, дигитализацију података и развој електронских комуникација путем интернета.

Презентацији информатичке опреме присуствовала је Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, Небојша Бакарец, заменик председнице општине и Петар Бојовић, члан Општинског већа.

Уз речи захвалности за изузетно вредну опрему која ће омогућити да се Археолошки институт повеже са научним институцијама у свету, др Славиша Перић, директор Археолошког института, је рекао да Институт у овом моменту ради на пет научних пројеката и девет пројеката који се тичу културне заштите објекта. Подсетио је све присутне да је Институт основан 1947. године и да тренутно има 42 запослених.

Археологија ја за многе људе загонетка, рекао је др Милорад Стојић, шеф пројекта. Много локалитета код нас још није истражено и Археолошки институт чека велики посао. Стојић је посебно истакао њихову одличну сарадњу са Институтом за физику и истакао да је општина Стари град поред компјутерске опреме средства обезбедила и за обуку кадрова.