ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

На седници Скупштине општине одржаној 18. марта, одборници су већином гласова изгласали предлог решења о именовању Општинске изборне комисије Градске општине Стари град. За председника Општинске изборне комисије именован је Дејан Ковачевић (ДС), дипломирани правник, док је за заменика председника именован Бранимир Алинчић (ДСС), дипломирани правник. За секретара именован је Славко Перовић, дипломирани правник, заменик начелника Општинске управе Стари град, док је за заменика секретара именован Зоран Ђорђевић, такође дипломирани правник и секретар Скупштине општине Стари град.

Одборници Скупштине општине већином гласова усвојили су извештај о раду Скупштине и њених радних тела, затим извештај о раду председника општине и Општинског већа, Општинске управе и Јавног правобранилаштва.Већином гласова усвојени су и финансијски извештаји о пословању Јавног предузећа „Пословни простор општине Стари град“ и СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

Председница Скупштине општине Стари град Мирјана Божидаревић упознала је одборнике са изјавом одборника Александра Самарџића у којој он наводи да је био само придружени члан одборничке групе политичке странке Нова Србија и да то више није.