ДЕЛЕГАЦИЈА АМБАСАДЕ КРАЉЕВИНЕ ШВЕДСКЕ И ЧЛАНОВИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ СТАРИ ГРАД

 

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, са својим сарадницима, састао се данас са замеником амбасадора Краљевине Шведске Јоакимом Верном и представницима манифестације „Србија у ритму Европе“, на челу са извршним директором Давидом Макевићем, поводом учешћа ученика општине Стари град на овом такмичењу.

Данашњем састанку, који је одржан у општини Стари град, присуствовали су и заменик председника Александар Тодоровић, председник Скупштине општине Душан Петрић, в.д. директорка Установе културе „Пароброд“ Марија Павловић, као и млади и талентовани певачи Петар Аничић и Тамара Пешић, и плесна група „Frisky dance crew“, чланови тима који ће на овогодишњем такмичењу „Србија у ритму Европе“ представљати Стари град.

„Радујем се да је данашњи сусрет са делегацијом амбасаде Краљевине Шведске инициран управо младима. Млади чине будућност свих нас и зато их је потребно подржати и правилно усмерити. Оваква такмичења су од непроцењиве важности будући да подстичу развијање талената и упознавање са другим културама и нацијама. Велико нам је задовољство што ће наш тим представљати Шведску на такмичењу „Србија у ритму Европе“, јер то лепа прилика да се покрене сарадња и на будућим заједничким пројектима“,  изјавио је Радослав Марјановић.

Манифестација „Србија у ритму Европе”  замишљена је тако да млади и талентовани певачи и плесачи из општина и градова Србије, на такмичењу представе своју општину и земљу Европе која им је додељена од стране организатора овог музичког такмичења.

Заменик амбасадора Јоаким Верн на састанку је истакао да му је такође драго што ће Шведску представљати млади са општине Стари град, с обзиром да је то и општина на којој живи.

„Манифестације као што је „Србија у ритму Европе“ су веома популарне у Шведској.  Такви пројекти су нешто што увек желимо да подржимо, с обзиром да подижу свест код младих људи о прихватању различитости и неговању европских вредности“, навео је заменик амбасадора Шведске у Београду Јоаким Верн.

Извршни директор организације Давид Макевић „Србија у ритму Европе“ посебно се захвалио општини Стари Град и Амбасади Шведске што су подржали ово музичко такмичење које ће омогућити деци широм Србије да покажу своје таленте.

„Овакве манифестације су права прилика да се подстакне партнерство и сарадња између јединица локалне самоуправе, невладиног сектора и амбасада. Ове године у наш пројекат је укључено 24 амбасада страних држава у Србији “, истакао је Макевић.

Поред наведеног, на састанку се разговарало  о сарадњи општине Стари град и Амбасаде Краљевине Шведске у областима културе, образовања и управљања локалном самоуправом.

„Посебно смо заинтересовани за сарадњу на пројектима из области животне средине, будући да је Шведска водећи донатор у Србији у овој области“, изјавио је председник општине Радослав Марјановић.

Једна од кључних тема била је иницирање сарадње са централним општинама и градовима у Шведској у циљу туристичке промоције општине Стари град, али и размене искустава и примера добре праксе у управљању јединцима локалне самоуправе, а све у циљу унапређења квалитета живота наших грађана.