СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА У ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА: ПОВРАТАК ШКОЛСКОГ СПОРТА НА ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град и Савез спортова општине успешно су овог пролећа организовали низ спортских такмичења за ученике основних и средњих школа. Општинска такмичења вратила су се на терене староградских школа, па су тако одигране утакмице у – рукомету, футсалу, одбојци и кошарци, а најбоље екипе пласирале су се даље на градску смотру најбољих школских тимова.

Општински рукометни турнир одржан је у великој сали спортског центра „Шумице“ на Вождовцу, на којем су се такмичиле мушке екипе основних и средњих школа. Такмичењу су присуствовали Недељко Јовановић, члан Већа општине Стари град и некадашњи рукометни репрезентативац, и Мирко Вујовић, секретар Савеза спортова Стари град.

„Општина Стари град се труди да и у најтежим условима, какве нам је донео вирус корона, за децу школског узраста организује различите врсте спортских активности. Школски спорт нам је један од најважнијих сегмената рада“, рекао је члан Већа Недељко Јовановић приликом доделе медаља и пехара најуспешнијим младим рукометашима.

Прво место међу основцима заузела је рукометна екипа ОШ „Дринка Павловић“ која је била боља од тима ОШ „Скадарлија“. У финалној утакмици за прво место у конкуренцији средњих школа најбоља је била екипа Спортске гимназије која је у финалној утакмици победила екипу Електротехничке школе „Никола Тесла“.

Победник у футсалу, у конкуренцији средњих школа, је Прва београдска гимназија, која је у финалу одржаном на отвореним теренима Математичке гимназије, победила ЕТШ „Никола Тесла“. Прваци Старог града у футсалу међу основцима су ученици ОШ „Браћа Барух“, који су у финалној уткмици били бољи од тима ОШ „Скадарлија“.

На општинском турниру у одбојци учешће су узеле и женске екипе, а најбоља која је отишла на градско такмичење је екипа ОШ „Вук Караџић“, док је најуспешнија мушка екипа била из ОШ „Михаило Петровић Алас“. На градско такмичење у одбојци за средње школе пласирала се екипа ЕТШ „Никола Тесла“.

На кошаркашком турниру за средње школе победила је екипа Математичке гимназије која је у финалу била боља од ЕТШ „Никола Тесла“, док је треће место заузела Прва београдска гимназија. Међу основцима најбоља женска екипа на општини је екипа ОШ „Браћа Барух“, друго место „ОШ „Скадарлија“, док је на трећем месту екипа кошаркашица ОШ „Михаило Петровић Алас“. Прво место у мушкој конкуренцији за основце била је екипа ОШ „Михаило Петровић Алас“, друго место ОШ „Вук Караџић“, док је треће место заузела екипа ОШ „Браћа Барух“.