ДЕЧЈИ ХЕПЕНИНГ НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ

У наставку обележавања Дечје недеље на Старом граду, данас је на Тргу Републике одржан велики Дечји хепенинг. Распевана и шарена поворка од око 150 предшколаца и основаца кренула је из дворишта ОШ „Краљ Петра Први“, прошла Кнез Михаиловом улицом и стигла до Трга Републике где се одржавала централна манифестација. Ристо Рацо, председник Скупштине организације Пријатељи деце „Стари град“ и члан Већа општине, поздравио је окупљену децу, њихове васпитаче и наставнике.

– Прелепо је видети вас у оволиком броју, желим да уживате и свом детињству и да постанете добри и поштени људи – рекао је Рацо.

Након тога уследио је пригодан културно – уметнички програм у коме су учествовала деца са посебним потребама из клинике за рехабилтацију „Др Мирослав Зотовић“, предшколци из вртића „Скадарлија“, ученици из свих староградских основних школа, као и чланови Друштва Рома са Чукарице. За све то време ученици су цртали ликовне радове на тему“ „деце има разне““, а проглашена је и најлепша маска.

Прво место освојиле су две маске „ Римљанин“ ученице Маје Лучић из ОШ „ Вук Караџић“ и „Змај“ ученице Теодоре Марковић из ОШ „ Михајло Петровић Алас“. Друго место освојиле су маске „ Бундева“ ученика Невена Дуковског из ОШ „ Вук Караџић“ и „ Новости“ , ученице Милице Лугоње из ОШ „ Вук Караџић“Треће место су освојиле маске „ Банана“ ученика Вука Мандушића из ОШ „ Вук Караџић“ и „ Принцеза јесени“ ученице Катарине Адамовић из ОШ „ Михајло Петровић Алас“. Утешном наградом награђена је маска „ Др Мундринић“ из „ Беби сервиса“ Предшколске установе „Дечји дани“.