ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Даном отворених врата започела је Дечја недеља на општини Стари град. Делегација ученика из свих осам основних школа са својим наставницима и деца из вртића „ Скадарлија“ дошли су у посету председници општине Мирјани Божидаревић. Уз слатко послужење, у веселој атмосфери, ученици су рецитовали док је хор ОШ „ Дринка Павловић“ извео неколико музичких дела. Након њиховог излагања, уследила су многобројна питања.

Прво питање се односило како је то бити председница општине?

– Није лако али данас ми јако лепо овде са вама, и било би лепо када бих имала више оваквих дана – одговорила је Мирјана Божидаревић.

А онда су уследила „озбиљнија“ питања. Ученици из ОШ „ Скадарлија“ питали су председницу да ли општина може да им поправи плафон у фискултурној сали, док су из „ Браће Барух“ тражили да им општина обезбеди нове столице за трпезарију и зборницу. Ученици ОШ „ Вук Караџић“ захвалили су се председници на досадашњој помоћи с надом да ће сарадња и даље наставити. Из ОШ „ Драган Ковачевић“ су питали да ли општина може да им обезбеди нове клупе и столице? – Нека ваша директорка напише захтев а ми ћемо се већ договорити – поручила им је председница Божидаревић. Ученици ОШ „Стари град“ питали су да ли општина може да им замени прозоре, док су се ученици „ Дринке Павловић“ распитивали хоће ли им општина окречити учионице? Деца из вртића „ Скадарлија“ распитивали су се када ће им општина средити двориште које је пуно рупа због чега падају , као и то када ће добити нове клацакалице и љуљашке?

Уз обећање да ће учинити све да им помогне задовољни ученици су се вратили у своје школе и вртиће.