ДЕЧЈА НЕДЕЉА НА СТАРОМ ГРАДУ

Традиција обележавања Дечје недеље у свети и код нас дуга је више од педесет година. Организација „Пријатељи деце„ дугогодишњи је носилац ове манифестације док је покровитељ Градска општина Стари град. Oве године општина је упутила донацију у износу од 150.000 динара за покриће дела трошкове ове традиционалне манифестације која ће се одржати од 3. до 9. октобра.

У оквиру Дечје недеље, 4. октобра у 12 сати у малој сали на првом спрату, у просторијама ГО Стари град одржаће се Дан отворених врата. Овај дан када председница Општине Мирјана Божидаревић прима ученике из основних староградских школа, децу из Предшколске установе „Дечји дани“ и децу са посебним потребама има за циљ непосредан сусрет деце са личностима које воде њихову општину.

Традиционални велики Дечји хепенинг одржаће се у четвртак, 6. октобра 2011. године од 11 до 13 часова на Тргу републике. Очекује се да око .1000 деце изме учешће у заједничком дружењу са вршњацима из специјално образовних установа и удружења особа ометеним у развоју.

У суботу, 8. октобра 2011 одржаће се манифестација „ Деца – деци“ која има циљ да престави активности и акције удружења која окупљају децу, младе и особе са сметњама у развоју. Такође, у оквиру ове манифестације у којој ће деца поклањати играчке , гардеробу својим вршњацима планиран је и одлазак деце са Старог града у Дом за ометене у развоју у Кулинама.

У циљу развијања солидарности и поштовања животног искуства деца ће у оквиру Дечје недеље имати организоване сусрете са остарелим људима у непосредном окружењу.

Традиционална Добродошлица ђацима првацима одржаће се у уторак, 11. октобра 2011. у Свечаној сали општине у два термина, у 9.30 и 11.00 часова. После добродошлице прваци ће добити поклоне од општине и на крају одгледаће позоришну представу „ Шалалајкина цицинбал чаролија“.