ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ АЛАС“: ЗНАЊЕМ ОСВАЈАМО СВЕТ

Карневалом и дружењем деце, наставника и родитеља, у дворишту Основне школе „Михаило Петровић Алас“ прослављено је 63 године од отварања школе септембра 1959. године, када је ова осмолетка на Дорћолу добила име ОШ „Перо Поповић Ага“, по једном од седам секретара СКОЈ-а. Свечаност поводом прославе Дана школе отоврила је директорка Драгана Кузмановић, а међу многобројним гостима био је и заменик председника општине Стари град Александар Тодоровић, некадашњи ђак ОШ „Михаило Петровић Алас“.

„Школа је извела на пут много генерација, успешних на свим пољима. Кроз нашу школу прошао је и велики број познатих личности, али пажњу завређују сви наши садашњи и бивши ђаци, учитељи и наставници. Поносни смо на тренутне успехе наших ђака и наставника, који се нижу свакодневно како у области природних и друштвених наука, тако и у спорту. Бити део овог колектива и тима је велика част сваког запосленог у овој школи. Кроз успехе и знање држимо се заједно сви једне пароле „Знањем освајамо свет““, рекла је директорка школе Драгана Кузмановић.

У преподневном програму поводом прославе Дана школе учествовали су ученици млађих разреда са својим учитељима, који су извели низ музичких и сценских тачака. Као пратећи програм организован је и дечији сајам посвећен свим земљама света где је учио, живео и радио Михаило Петровић Алас, математичар, професор Београдског универзитета и академик Српске краљевске академије.