DAN OSNOVNE ŠKOLE „MIHAILO PETROVIĆ ALAS“: ZNANJEM OSVAJAMO SVET

Karnevalom i druženjem dece, nastavnika i roditelja, u dvorištu Osnovne škole „Mihailo Petrović Alas“ proslavljeno je 63 godine od otvaranja škole septembra 1959. godine, kada je ova osmoletka na Dorćolu dobila ime OŠ „Pero Popović Aga“, po jednom od sedam sekretara SKOJ-a. Svečanost povodom proslave Dana škole otovrila je direktorka Dragana Kuzmanović, a među mnogobrojnim gostima bio je i zamenik predsednika opštine Stari grad Aleksandar Todorović, nekadašnji đak OŠ „Mihailo Petrović Alas“.

„Škola je izvela na put mnogo generacija, uspešnih na svim poljima. Kroz našu školu prošao je i veliki broj poznatih ličnosti, ali pažnju zavređuju svi naši sadašnji i bivši đaci, učitelji i nastavnici. Ponosni smo na trenutne uspehe naših đaka i nastavnika, koji se nižu svakodnevno kako u oblasti prirodnih i društvenih nauka, tako i u sportu. Biti deo ovog kolektiva i tima je velika čast svakog zaposlenog u ovoj školi. Kroz uspehe i znanje držimo se zajedno svi jedne parole „Znanjem osvajamo svet““, rekla je direktorka škole Dragana Kuzmanović.

U prepodnevnom programu povodom proslave Dana škole učestvovali su učenici mlađih razreda sa svojim učiteljima, koji su izveli niz muzičkih i scenskih tačaka. Kao prateći program organizovan je i dečiji sajam posvećen svim zemljama sveta gde je učio, živeo i radio Mihailo Petrović Alas, matematičar, profesor Beogradskog univerziteta i akademik Srpske kraljevske akademije.