ОПШТИНА СТАРИ ГРАД И БОТАНИЧКА БАШТА „ЈЕВРЕМОВАЦ” ОБЕЛЕЖАВАЈУ 5.ЈУН – СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Градска општина Стари град и Ботаничка башта „Јевремовац” позивају вас да заједно обележимо 5. јун  – Светски дан заштите животне средине.

Тим поводом за све посетиоце Ботаничке баште је, у недељу, 5. јуна,  обезбеђен слободан улаз, у периоду од  9  до 12 часова, са богатим програмом за децу и одрасле.

Организатори су се потрудили да овај дан буде садржајно занимљив и едукативан, посебно за најмлађе и њихове родитеље. Програм почиње у 10 сати са две еколошке радионице: „Како препознати биљке“ за најмлађе посетиоце, за групу од 15 до 20. деце, узраста од 7 до 10 година. Друга радионица је намењена одраслим суграђанима и родитељима који ће имати прилику да се у групи од петнаесторо заинтересованих упознају са „Лековитим  и зачинским биљем. Следи изложба дечијих цртежа посвећених заштити животне средине и друга еко-радионица „Како препознати биљке“, која је намењена предшколцима, а одвијаће се у групи до 20 малишана.

За све посетиоце је предвиђен, од 11 до 12 сати, и организован обилазак Ботаничке баште „Јевремовац”, са два стручна водича.

Обележавање Светског дана животне средине организују Градска општина Стари град и Ботаничка башта „Јевремовац“.