БИГ БЕНД, ДРАГОЉУБ ЂУРИЧИЋ И КОЛИБРИ У ЈЕВРЕМОВОЈ

Градска општина Стари град у недељу 1. априла обележава славу Цвети и Дан општине јубиларном 10. по реду манифестацијом „Јевремова – улица сусрета”. У Установи културе „Пароброд” тим поводом данас је одржана конференција за медије на којој су говорили шеф Одсека за туризам ГО Стари град Милан Церовац, заменица директорке Предшколске установе „Дечји дани” Сања Лазовић, виолинисткиња Милена Рајковић и директор „Пароброда” Милутин Петровић.

– Прослава почиње у подне 1. априла. Ове године поставићемо три бине дуж Јевремове. На бини испред “Пароброда” наступаће Биг бенд, Интермецо квартет, Драгољуб Ђуричић и бубњари. Такође, испред ове бине организујемо и староградску игранку уз ВИС „Лимунада”. Имаћемо и дечју бину испред вртића „Лептирић” на којој ће се сплетом песама представити дечји хор „Колибри” и ВИС „Небоград”. За најмлађе смо припремили и позоришне представе, а за оне мало старије на углу Доситејеве и Јевремове, на бини Мокрањац, свираће најбољи рок и хип-хоп школски бендови са Старог града”, рекао је Милан Церовац и додао:

– Посебно задовољство ми је што могу да најавим маскенбал најмлађих Старограђана који ће у 13 часова проћи Јевремовом, а ове године смо оборили и рекорд у броју излагача. До сада имамо 164 пријављена. Осим њих, представиће се и спортска удружења са наше општине, а посетиоци ће уживати и у уличној галерији са поставком слика на тему Београда и Старог града. Позивам зато све Београђане да у недељу дођу на нашу прославу.

Као и претходних година гости општине Стари град на манифестацији „Јевремова – улица сусрета” биће и представници братских градова и општина. Доћи ће гости из Битоља, Солуна, Котора, Сарајева и Кипра.