BIG BEND, DRAGOLJUB ĐURIČIĆ I KOLIBRI U JEVREMOVOJ

Gradska opština Stari grad u nedelju 1. aprila obeležava slavu Cveti i Dan opštine jubilarnom 10. po redu manifestacijom „Jevremova – ulica susreta”. U Ustanovi kulture „Parobrod” tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili šef Odseka za turizam GO Stari grad Milan Cerovac, zamenica direktorke Predškolske ustanove „Dečji dani” Sanja Lazović, violinistkinja Milena Rajković i direktor „Parobroda” Milutin Petrović.

– Proslava počinje u podne 1. aprila. Ove godine postavićemo tri bine duž Jevremove. Na bini ispred “Parobroda” nastupaće Big bend, Intermeco kvartet, Dragoljub Đuričić i bubnjari. Takođe, ispred ove bine organizujemo i starogradsku igranku uz VIS „Limunada”. Imaćemo i dečju binu ispred vrtića „Leptirić” na kojoj će se spletom pesama predstaviti dečji hor „Kolibri” i VIS „Nebograd”. Za najmlađe smo pripremili i pozorišne predstave, a za one malo starije na uglu Dositejeve i Jevremove, na bini Mokranjac, sviraće najbolji rok i hip-hop školski bendovi sa Starog grada”, rekao je Milan Cerovac i dodao:

– Posebno zadovoljstvo mi je što mogu da najavim maskenbal najmlađih Starograđana koji će u 13 časova proći Jevremovom, a ove godine smo oborili i rekord u broju izlagača. Do sada imamo 164 prijavljena. Osim njih, predstaviće se i sportska udruženja sa naše opštine, a posetioci će uživati i u uličnoj galeriji sa postavkom slika na temu Beograda i Starog grada. Pozivam zato sve Beograđane da u nedelju dođu na našu proslavu.

Kao i prethodnih godina gosti opštine Stari grad na manifestaciji „Jevremova – ulica susreta” biće i predstavnici bratskih gradova i opština. Doći će gosti iz Bitolja, Soluna, Kotora, Sarajeva i Kipra.